top of page
Blue Skies
Logo.png

Velkommen til Norway Communicates

Film, arrangementer, innovative initiiativer.

Vi er dedikert til det samme målet -

gjennom forskjellige prosjekter og initiativer

forteller vi verden om det vi kaller:

"NORGE - En av verdens beste bevarte hemmeligheter" ©

                                 FILM

Interaktiv media muliggjør toveis kommunikasjon, økt oppmerksomhet og å tiltrekke næring, turisme, og talenter til distriktene i Norge.

 

Sammen med våre samarbeidspartnere utvikler Norway Communicates E-bøker, hjemmesider, Augmented Realityprosjekter og mer. 

Skjermbilde 2023-03-04 kl. 20.27.51.png

              NYHETER
Film turisme og Kristiansand
Halden International Music Film Festival
Vinje

Steven Van Zandt
The Endless


 

                                                ANDRE PROSJEKTER

Norway Communicates jobber tverrfaglig med prosjekter som kombinere intern kompetanse med eksterne samarbeidspartnere. 

 

Til enhver tid jobber vi med diverse spennende prosjekter som støtter vår målsetting og bidrar til regional utvikling og økt kompetanse - samtidig som vi skaper muligheter for våre samarbeids-partnere og oss.

Norway Communicates prosjekter inkluderer:

Fisk
The Waterfront DJS 07092021-10 (1).jpg

Hydropark og Telemark Film

Hydroparken ligger sentralt ved Heddalsvatnet på Notodden. Dette var et av fødestedene for den andre industrielle revolusjonen, hvor Norsk Hydro bygde fabrikker som ble drevet av vannkraft.
 
Nå er Hydroparken hovedkvarter for Telemark Film. Våre framtidsplaner inkluderer utvikling av et fullverdig filmstudio basert på Virtual Studio studioteknologi.

TELEMARK FILM FIKSER​

Telemark Film er klar for filmprosjektet ditt, om det er stort eller lite. Vi hjelper deg med å finne unike og tilgjengelige steder for produksjonen din, med en fleksibel og god infrastruktur.

 

Telemark Film er organisasjonen som koordinerer Wild Telemark-aktivitetene, og har inngått egne avtaler med både private aktører og Wild Telemark-kommuner.

 

Samlet har disse erfaring, kunnskap og tilgang til steder som kan hjelpe deg til å skape en god filmopplevelse.

LOCATION, LOCATION, LOCATION

Hydroparken har også flere gode lokasjonsmuligheter for film, hvorav noen er profilert i lysbildeserien nedenfor.

 

Kontakt oss for en omvisning og for å lære mer om Hydroparken her

The Tower Area DJS 07092021-08.jpg
The Alley DJS 07092021-05.jpg
The Inside DJS 07092021-16.jpg
Notodden

Notodden Filmkonferanse

Denne nasjonale konferansen ble arrangert av Norway Communicates AS og Telemark Film, og samlet kreative filmfolk og beslutningstakere fra hele landet.

Konferansen ble arrangert i samarbeid med Sørnorsk filmsenter, Vestfold og Telemark fylkeskommune, Agder fylkeskommune og Kristiansand kommune, og med Notodden kommune som vertskap.
 
Hovedtalere inkluderte blant andre; Steven Van Zandt (Lilyhammer, Sopranos), dramasjef i NRK Ivar Køhn, Knut Inge Solbu (Rådebank), Ian Brodie (Ringenes Herre) og Åslaug Sem-Jacobsen (Stortingsrepresentant).
 
To dager med innledninger, debatt, diskusjon, sosialt samvær og nettverksbygging. Dessuten visning av dokumentaren Bluestown Rising.
 
Det hele foregikk i Bok- og blueshuset på Notodden med Notodden kommune som vertskap, og markerer debuten til en årlig vårtradisjon på Notodden.   

Notodden filmkonferanse 06042022-68.jpg
277688091_1569569766761505_2971847065484142063_n.jpg
Notodden filmkonferanse 06042022-23.jpg
Notodden filmkonferanse 06042022-48.jpg
Notodden filmkonferanse 06042022-31.jpg
Viking
Rock
Portal
G9FB7049-Edit.jpg

Wild Telemark 
Media Portal

Den er laget av Norway Communicates AS, med takk til våre samarbeidspartnere Notodden kommune og Notodden Energi.

Lanserte i mai 2022!

Vi oppfordrer ellever og  til å bruke denne portalen aktivt.  

 

Her i mediaportalen finner du:

 

Ian Brodies filmverden
Ian Brodie tar deg bak kulissene til forskjellige store filmprosjekter, som f.eks. Legenden om Narnia: Løven, heksa og klesskapet – en film som samlet spilte inn nesten 800 millioner dollar.

Per Ole Hagens fotoverden
Per Ole viser deg hvordan du lager flotte bilder. Per Ole er en prisbelønt Getty-fotograf, han underviser på Universitetet i Oslo, og har hatt en lang karriere i NRK som musikksjef og musikkrettighetssjef.

Steven Van Zandt og Teach Rock

Little Steven tar deg med til sitt pedagogiske prosjekt TeachRock.  Dette er et fantastisk nettbasert pedagogisk verktøy basert på musikken du er interessert i – med 200 forskjellige multimedia læreplaner!

Filmskaping for unge talenter
Kom gjerne tilbake hit flere ganger. Her vil ellever finne mye interessant og nyttig informasjon som kan brukes for å lage egne filmprosjekter, interessante artikler, utdanningsmuligheter og arrangementer i Telemark og Norge for øvrig. 

 

UNESCO

VTFK-UNESCO

Interaktiv e-Bok

Vi har nylig fått muligheten og æren av å skape verdens første interaktive e-bok om et UNESCO verdensarvsted.

 

UNESCOs verdensarv har blitt et av verdens mest anerkjente og populære kulturelle programmer.

 

Et UNESCO verdensarvsted er et landemerke eller område med juridisk beskyttelse av en internasjonal konvensjon. Stedet er utpekt av UNESCO fordi det har naturlig, kulturell, historisk, vitenskapelig eller en annen variant av enestående betydning.

 

​Rjukan-Notodden industriarv

Verden nærmet seg et vendepunkt, og mange var bekymret. Da verdens befolkning økte mot slutten av 1800-tallet, begynte mange vitenskapsmenn å stille spørsmålet: hvor lenge ville verdens befolkning kunne overleve med dagens matproduksjon?

 

Som svar på spørsmålet ble det satt i gang et stort prosjekt i Telemark rundt forrige århundreskiftet. I en periode på omtrent ti år ble det bygd store kraftverk, fabrikker og transportsystemer, og hele industrisamfunn ble opprettet. Det presserende målet for hele prosjektet var å produsere kunstgjødsel for å kunne øke verdens matproduksjon.

 

Gratis - Last ned eller les online

Ta en titt på denne unike historien som på ti år forandret norsk industri, og kanskje også verdenshistorien.

 

250 sider med interaktivitet, videoer, 1000+ bilder, historisk dokumentasjon, essays om mennesker, fakta, tabeller, innovativ teknologi, arkitektur, tog, skip, design og mer. Alt presentert på en levende måte i denne toppmoderne e-boka.

 

Last ned eller les online her

 

Tilgjengelig på engelsk og norsk, Apple og Android -formater.

 

Vi har nå startet prosessen med å markedsføre den interaktive e-boka om Rjukan-Notodden industriarv i en omfattende mediekampanje i nært samarbeid med nasjonale og internasjonale myndigheter.

 

Last ned e-brosjyren vår 

Du kan finne ut mer om vårt arbeid med å lage innovative e-bøker ved å laste ned vår 24-siders interaktive e-brosjyre her.

_HD78401_AuroraHDR2019-edit.jpg
bottom of page