top of page

FILM

Verden har endret seg fullstendig de siste månedene. 

 

I disse spesielle tidene, og mer enn noen gang før, vil folk bruke teknologi og internett for å utforske verden.

BLUESTOWN RISING

Bluestown Rising "Pitch" 

Industrihjulene stanser i 1987. Fabrikkene på Notodden stenger over natten og etterlater ingenting annet enn arbeidsledighet. Fra ingen ting lager unge kvinner og menn en bluesfestival som nå, over 30 år senere, er en av de beste i verden.
 
De var 18 og 19 år gamle den gangen. De arbeidet i ovnshuset på jernverket, under skorsteiner som spyr ut mørkebrun røyk over byen. Røyken betyr penger, sa folk i byen. Om kveldene hørte de på musikk og spilte musikk. Musikken gikk alltid hand i hand med arbeiderne på Notodden. Jobb hardt, spill hardt, fest hardt, lag musikk.
 
Men fabrikkeiernes jakt etter stadig mer profitt medfører at de stenger fabrikkene nesten over natten. I 1987, i en by med 12 000 innbyggere, ble tusen mennesker kastet ut i arbeidsledighet.

 

Røyken forsvant, det samme gjorde jobber og penger. Det var et hardt og ødeleggende slag for byen, for regionen og for landet.

Dette er historien om Notodden, byen som ikke ville gi opp.

Historiene nedenfor vil gi deg en idé om kreativiteten og historiene som var inspirasjon for filmen Bluestown Rising.

VINJE​

- Høy livskvalitet

- Samarbeid og inkludering

- Nærhet til spektakulær natur (nasjonalpark)

- Kultur og kreative innbyggere

- Solid digital infrastruktur for næringsliv og virksomheter

- Utmerket utdanning fra barneskole til universitet

- Et godt sosial- og velferdssystem

- Fjell-landbruk

- Verdensarv

AmodeiVisual er vår filmpartner både i utviklingen av filmen 872 samt en satsing på filmturisme initiert av Norway Communicates AS i samarbeid med Kristiansand kommune, Visit Sørlandet, Adger fylke, Business Region Kristiansand, Universitetet i Agder m.fl.

AUGMENTED OG MIXED REALITY

Norway Communicates AS har et samarbeid med Hidden, et prisbelønt skandinavisk selskap innen Mixed og Augmented Reality.

HIDDEN-applikasjonen inneholder digitale, virtuelle opplevelser, som gir ekstra dimensjoner til steder i fysiske rom, en formidlingsplattform for kulturelle, naturlige og historiske fortellinger.

 Vi ser på muigheter for spennende samarbeid med Hidden på flere områder:

Wild Telemark

Wild Telemark inneholder også omtrent 250 av disse stedene. Av disse har vi valgt de mest aktuelle lokasjonene. Dette er basert på kriterier som vi har utviklet i samarbeid med UNESCO, som en del av e-boka om Rjukan-Notodden industriarv.

 

Telemarkskanalen

Norway Communicates AS har et prosjekt som bruker elementer av Mixed and Augmented Reality for å heve Telemarkskanalens profil nasjonalt og internasjonalt.

Telemarkskanalen er en av Nordens største attraksjoner, og ved bruk av Mixed Realityfigurer kan elever, turister osv. oppleve kanalen på en helt annen måte.  

 

Spennende samarbeid med Hidden på flere fronter.

 

Følg med!

Screenshot_20190712_130254_no.hallingdat
bottom of page