-.jpeg

FILM, MUSIKK og KULTUR

Norway Communicates benytter film- og musikkaktiviteter som kommunikasjon, kultur - og naturligvis som næring. 

I tillegg jobber vi tett med DKS og andre utdanningsorganisasjoner ettersom vi tror fremtiden ligger i ungdommens hender.

DKS Media Portal

Filmbransjen er mer enn 'kamera, action' - men inkluderer finans, logistikk, salg, design, teknologi, håndtverk og mye mer.

 

I samarbeid med Den Kulturelle Skolesekken har Norway Communicates utviklet en medieportal som setter fokus på film som karriere, hvor elever kan finne nettbasert veiledning, støttet av kurs og seminarer.

 

Målsettingen med mediaportalen er å inspirere elever til å utvikle sin egen karriere. Unge talenter har alle muligheter til å gjøre noe stort, og vi oppfordrer elever i hele Norge til å utforske portalen.

Portalen har mye nyttig informasjon med bidragsytere som inkluderer: 

Ian Brodie

I Ian Brodies Filmverden vil vi fokusere på de forskjellige filmelementene, med bilder fra de forskjellige filmene hvor Ian har vært en del av teamet.

 

  • Ringenes Herre

  • The Hobbit

  • Chronicles of Narnia – The Lion, the Witch and the Wardrobe

  • Birkebeiner

  • Kampen om Tungvannet

Per Ole Hagen

Universitetslektor ved UiO, konsertfotograf, musikksjef i NRK P1og musikkrettighetssjef i NRK,  Per Ole Hagens Fotoverden fokuserer på praktisk og juridisk aspekter innen fotografi. Sier Hagen: 

"Først og fremst gjelder det å trene for å bli så god som mulig i faget."

 

  • Tren på å fotografere manuelt

  • Tren på å forstå lys

  • Se på klassiske kunstneres verk og andre fotografer

  • Bli bevisst på komposisjon

  • Øv på redigering.

Medieportalen inneholder også praktiske filmtips for unge medietalenter. 

Her jobber vi sammen med deg for å hjelpe deg med å utvikle din karriere. Du har alle mulighet å gjøre noe stort - men du må begynne i dag! Det finnes alltid muligheter for de som vil opp og frem!

 

Opplev WIld Telemark Media Portalen

Heilung 19082017-22.jpg
Little Steven 1957 Cadillac 01082018-17.

Bluestown Rising Dokumentar

Historien om Notodden Blues Festival er en fortelling om en liten industriby som har overvunnet store hindringer.

 

Da fabrikkene stengte i 1987, ble tusen mennesker kastet ut av arbeidslivet, og det var lite håp om nye jobber i byen. I stedet for å gi opp, bestemte 13 unge kvinner og menn seg for å lage en bluesfestival som nå 30 år senere regnes som en av de beste i verden.

 

Dette er en historie om å ikke gi opp og vise at ingenting er umulig. 30-årsjubileet for Notodden Blues Festival slo alle rekorder og ble en stor suksess. Men med korona-viruset, endres historien enda en gang.

Med Steven Van Zandt som executive produsent og Norway Communicates' David John Smith som produsent, er filmen nå i postproduksjon med forventet premiere i løpet av høsten 2020.  

 

Støtte og samarbeid med bl.annet Notodden Kommune, LO (Landsorganisasjonen i Norge ),  DKS (Den kulturelle skolesekken), Vestfold Telemark Fylkeskommune og andre støttespillere har vært uhyre viktig.

Vi skal fortelle verden om en unik og viktig historie om:

 

     'The town that would not give up!'.

 

Besøk Bluestown Rising hjemmesiden idag!

The Sustainable Viking

The Sustainable Viking følger eventyret om en manns søken. Bli med når vi deler historier om Eirik som søker etter røttene - og seg selv - når han prøver å gjenskape det som gikk tapt for 1000 år siden.

 

The Sustainable Viking er et prosjekt under utvikling, hvor vi vil følge Eiriks søken etter å etablere en moderne vikinglandsby. I denne sammenheng kommunisere Norway Communicates med utdannings, forsknings, kulturelle og historiske institusjoner.  

 

Hvordan ville samfunnet sett ut i dag hvis vikingsamfunnet hadde fått fortsette å utvikle seg? For Eirik er det avgjørende å gjenskape hvordan vikingene levde på en autentisk måte.

 

Den store katten

Eirik er en fargerike mann med en tett tilknytning til natur. Som ung mann fra Namsskogan i Midt-Norge lærte Eirik tidlig å leve av jorda, spore dyr og få mest mulig ut av tiden sin mens han var i naturen. Hvis du ser nøye på Eirik, kan du se et arr som kom fra et møte med en gaupe i en hule.

Eirik hadde fulgt sporene etter dyret frem til en hule. Han kravlet inn, men forventet ikke å finne at den store katten fortsatt var hjemme.

 

Som Eirik uttrykker det, hadde de to en kort diskusjon, og bestemte seg for å gå hver sin vei 

uten å gjøre noen større skade på hverandre.

 

Gjennom ild og regn

Eirik vil gå gjennom ild og regn i sin søken etter å begynne arbeidet som han til slutt håper vil føre til opprettelsen av et nytt bærekraftig samfunn basert på vikingverdiene.

 

Følg Eirik på hans reise til fortiden, som vil ta ham til hans fremtid. Snart går han inn i skogen, alene, med en øks i hånden for å begynne sin søken.

 

Følg ham her mens vi blir med ham i denne historien om en manns reise ut i det ukjente.

rs=w-1628,h-814,cg-true.jpeg