-.jpeg

FILM, MUSIKK og KULTUR

Norway Communicates benytter film- og musikkaktiviteter som kommunikasjon, kultur - og naturligvis som næring. 

I tillegg jobber vi tett med DKS og andre utdanningsorganisasjoner ettersom vi tror fremtiden ligger i ungdommens hender.

 Filmturisme

Film har evnen til å framkalle et bredt spekter av følelser, og skape inntrykk og bilder som kan vare hele livet. Og ofte er det de faktiske landskapene og de fysiske stedene i filmene som bidrar til disse følelsene.

 

Dette er kjernen i filmturisme. Filmturisme gjør det mulig å oppsøke stedene og oppleve drømmene og atmosfæren fra filmen.

 

Dette bidrar til opplevelser som kan vare lenger enn filmen selv, og det handler også om næringer.

 

E-bok om filmturisme

Norway Communicates ønsker å lage den første interaktive e-boka for filmturisme og profilere filmlokasjoner i et land.

 

Ian Brodie vil være sentral i dette viktige initiativet, et tema som har blitt diskutert på et nasjonalt nivå her i Norge. Det sammenfaller med en økende oppmerksomhet, og også interesse for film og turisme over hele landet.

 

Ian Brodie

Ian Brodie er ekspert på filmturisme. Han har bokstavelig talt skrevet boka om emnet, og har holdt foredrag om emnet på konferanser over hele verden. Hans guidebøker om filmlokasjoner og filmturisme har solgt over en million eksemplarer verden over.

 

Ians arbeid er uutslettelig knyttet til "Ringenes Herre", "Narnia" og flere andre filmprosjekter. Her i Norge inkluderer porteføljen hans filmturismeprosjekter som Birkebeinerne og Kampen om tungtvannet.

 

Norge - destinasjon for filmturisme

Gjennom årene har Norge vært åsted for en rekke internasjonale filmer, inkludert Star Wars - The Empire Strikes Back, Mission Impossible, Heroes of Telemark, og mange andre.

 

I samarbeid med land som Skottland og New Zealand, land som har utviklet filmturisme til bærekraftige næringer, jobber vi nå lokalt, regionalt og nasjonalt for å gjøre filmturisme til en attraksjon for turister i Norge.

Finn ut mer

Kontakt oss for mer informasjon om prosessen her i Norge.

 

Se her for mer om Ian Brodies arbeid innen filmturisme.

_IBP5358-Edit.jpg
Little Steven 1957 Cadillac 01082018-17.

Bluestown Rising Dokumentar

Historien om Notodden Blues Festival er en fortelling om en liten industriby som har overvunnet store hindringer.

 

Da fabrikkene stengte i 1987, ble tusen mennesker kastet ut av arbeidslivet, og det var lite håp om nye jobber i byen. I stedet for å gi opp, bestemte 13 unge kvinner og menn seg for å lage en bluesfestival som nå 30 år senere regnes som en av de beste i verden.

 

Dette er en historie om å ikke gi opp og vise at ingenting er umulig. 30-årsjubileet for Notodden Blues Festival slo alle rekorder og ble en stor suksess. Men med korona-viruset, endres historien enda en gang.

Med Steven Van Zandt som executive produsent og Norway Communicates' David John Smith som produsent, er filmen nå i postproduksjon med forventet premiere i løpet av høsten 2021.  

 

Støtte og samarbeid med bl.annet Notodden Kommune, LO (Landsorganisasjonen i Norge ),  DKS (Den kulturelle skolesekken), Vestfold Telemark Fylkeskommune og andre støttespillere har vært uhyre viktig.

Vi skal fortelle verden om en unik og viktig historie om:

 

     'The town that would not give up!'.

 

Besøk Bluestown Rising hjemmesiden idag!

The Sustainable Viking

The Sustainable Viking følger eventyret om en manns søken. Bli med når vi deler historier om Eirik som søker etter røttene - og seg selv - når han prøver å gjenskape det som gikk tapt for 1000 år siden.

 

The Sustainable Viking er et prosjekt under utvikling, hvor vi vil følge Eiriks søken etter å etablere en moderne vikinglandsby. I denne sammenheng kommunisere Norway Communicates med utdannings, forsknings, kulturelle og historiske institusjoner.  

 

Hvordan ville samfunnet sett ut i dag hvis vikingsamfunnet hadde fått fortsette å utvikle seg? For Eirik er det avgjørende å gjenskape hvordan vikingene levde på en autentisk måte.

 

Den store katten

Eirik er en fargerike mann med en tett tilknytning til natur. Som ung mann fra Namsskogan i Midt-Norge lærte Eirik tidlig å leve av jorda, spore dyr og få mest mulig ut av tiden sin mens han var i naturen. Hvis du ser nøye på Eirik, kan du se et arr som kom fra et møte med en gaupe i en hule.

Eirik hadde fulgt sporene etter dyret frem til en hule. Han kravlet inn, men forventet ikke å finne at den store katten fortsatt var hjemme.

 

Som Eirik uttrykker det, hadde de to en kort diskusjon, og bestemte seg for å gå hver sin vei 

uten å gjøre noen større skade på hverandre.

 

Gjennom ild og regn

Eirik vil gå gjennom ild og regn i sin søken etter å begynne arbeidet som han til slutt håper vil føre til opprettelsen av et nytt bærekraftig samfunn basert på vikingverdiene.

 

Følg Eirik på hans reise til fortiden, som vil ta ham til hans fremtid. Snart går han inn i skogen, alene, med en øks i hånden for å begynne sin søken.

 

Følg ham her mens vi blir med ham i denne historien om en manns reise ut i det ukjente.

rs=w-1628,h-814,cg-true.jpeg